CP bouwt de snelste webshops ter wereld
Snelheid webshop cruciaal voor conversie en zoekverkeer Nu het totale verkeer via smartphones en tablets voor vele webshops al op zo’n 40% zit en we dit aandeel nog steeds hard zien groeien, is het cruciaal om een responsive webshop te hebben. In een responsive webshop past de lay-out zich automatisch aan het schermformaat aan, zodat de content goed leesbaar blijft en de bezoeker makkelijk kan blijven navigeren. Daarnaast is het cruciaal dat er technische keuzes worden gemaakt, zodat de webshop ook op smartphones snel blijft laden. Niet alleen zijn die punten belangrijk voor de gebruiker, en daarmee voor de conversie van de webshop, ook gaat Google hier in haar ranking van de mobiele zoekresultaten steeds meer rekening mee houden. Nu al plaatst het labels “Mobile-friendly” bij de zoekresultaten die mobiel goed scoren, maar de verwachting is dat het op korte termijn ook een directe impact gaat hebben op de ranking in Google en daarmee het organische zoekverkeer dat je als webshop binnenhaalt.

Om hier op in te spelen heeft CP een nieuwe responsive template ontwikkeld waar vele slimme technische keuzes in zijn gemaakt. Het resultaat is de snelste responsive webshop van de wereld. De shops plasma-discounter.nl en gereedschappro.nl hebben bijvoorbeeld al besloten om gebruik te maken van deze template en zijn al omgezet. In de tabel hieronder zie je hoe de snelheid van deze shops zich verhoudt tot de grootste nationale en internationale e-commerce partijen. Dit is bepaald met het onafhankelijke Google Pagespeed Insights (https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights). Het verschil in snelheid van de CP shops vs de grote nationale en internationale e-commerce partijen is erg groot! 
SEO Tip 2015: Zorg dat je webshop snel is Wil jij in 2016 met je webshop ook om naar deze snelle responsive template en tot de snelste behoren binnen Google PageSpeed, neem dan contact op met CP voor een uren inschatting. 
Meer informatie
Overzicht snelle webshops
Connective Power
Prins Bernhardplein 200-A3
1097 JB Amsterdam

T. 035 699 02 20
E. info@cp.nl
Connective Power gebruikt functionele en analytische cookies om het gebruik van onze websites mogelijk te maken en om onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen verbeteren. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring. Accepteren Weigeren